fredag 13 februari 2009

Socialdemokraterna på Reimersholme mot byggplanerna

På sitt årsmöte den 10 februari antog s-föreningen på Reimersholme ett uttalande mot de nuvarande byggplanerna. Uttalandet kommer att skickas till Stadsbyggnadsnämnden och andra berörda politiker. Ladda ner och läs uttalandet här

5 kommentarer:

Anonym sa...

En mycket bra liknelse - "Man sätter inte mustascher på Mona Lisa".
Exploateringsnämnden lockar med "Hus i park" och låter samtidigt parken man lockar med byggas bort. Ärendet är sannerligen illa skött från nämndens sida.

Anonym sa...

Finns det inga representanter från Alliansen som kan göra samma sak?

Anonym sa...

Enligt wikipedia ligger Reimersholme i innerstaden.

Tyvärr får man inte detta intryck om man går dit.

Om man menar allvar med att detta är en innerstadsdel bör förtätningen naturligtvis bestå av slutna kvarter och självfallet inte av hus-i-park.

Hus-i-park innebär att man tar en park och sedan placerar ut ett hus i den. Det som händer är att parken då förlorar sitt parkvärde (benämningen hus-i-park är därför en paradox i sig). Det blir osäkerhet inför var husets mark börjar och var den allmänna parkytan slutar. Slutna kvarter, å andra sidan, skapar en tydlig gräns till vad som är park och vad som inte är park. Kvarter ramar istället in parken så att den blir mindre blåsig. Det finns en anledning till varför innerstadsparker såsom Vasaparken och Humlgården är populära medan hus-i-park-parker såsom t.ex Huvudstafältet inte är det.

Som sagt är det något Reimersholme inte behöver mer utav så är det hus-i-park. Men bygg gärna fler slutna stadskvarter.

Anonym sa...

Varför hålla på att dutta ut ett fåtal hus lite här och var i stan? Detta fenomen upprör det flesta. Det som bör göras är en a´la Hammarby sjöstad. Bygg ny stadsdel på Stadsgårdskajen, Rålambshovsparken, Gärdet, Traneberg det finns massor med platser som lämpar sig att bygga ut ordentligt på istället för att bygga lite här och lite där. Det krävs mer än att bygga 50 lägenheter på Reimers. Det ger ingenting!

Anonym sa...

Håller verkligen med kommentaren ovan. Ska det göras, gör det ordentligt! 20 hyreslägenheter på Remiersholme, vilken bostadskris löser det?