torsdag 12 november 2009

Bra möte med Kristina Alvendal på Reimersholme

Ikväll den 12 november träffade vi Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal för en diskussion om byggplanerna på Reimersholme. I mötet deltog representanter för holmens bostadsrättsföreningar och Nils Löwenspets från Stadsbyggnadsroteln. Kristina Alvendal hade själv varit på plats tidigare för att se det aktuella området och mötet ikväll handlade om att utbyta synpunkter och information. Vi är mycket nöjda med att ha fått komma i dialog med staden och tycker oss kunna utläsa en förståelse för de argument mot byggplanerna som vi beskrivit grundligt här på bloggen.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi fick framföra vår gemensamma syn från föreningarna och många av de argument som ni redan känner väl. Kristina Alvendal beskrev sin syn och vi kände att hon har en förståelse för våra ståndpunkter. Hon tog t.ex. upp att staden bör växa genom stadsmässig utbyggnad i de lägen som nämns i förslaget till översiktsplan, dvs. i lägen utanför Södermalm. Vi talade mycket om hur värdefull naturmiljön och parkerna här är.

Det faktum att Exploateringsnämndens beslut om markanvisning föregick den prövning som Stadsbyggnadsnämnden gör var också uppe till diskussion. Det är givetvis en mycket olycklig ordning och vi förstod att Kristina Alvendal är inställd på att skapa en bättre process här. Mötet hölls alltså i en god anda och Kristina Alvendal har lovat att återkomma till oss inom ett par veckor.

Anna Rygård, boende på Pokalvägen och kontaktperson i arbetsgruppen / nätverket

 

3 kommentarer:

Petter sa...

Gött

Anonym sa...

Bästa tänkbara utveckling just nu. Som vanligt tar ni ett utmärkt initiativ.
Nu får vi hoppas på att det politiska beslutet leder till att planerna på nybygget helt läggs ned.Kanske det här ärendet även kan leda till att stadsbyggnads-nämnden blir tillfrågad före exploaterings-nämden får fatta beslut i liknande planfrågor.
Finns det något vi andra kan göra i nuläget?

Kersti Karasalo sa...

Oh vilken glädje!!! Enligt Södermalmsnytt, lördagen den 5/12-09, läggs byggplanerna på Reimersholme ner.